Tteokbokki s chilli omáčkou

Tteokbokki s chilli omáčkou

Tteokbokki s chilli omáčkou je oblíbený korejský pokrm, který kombinuje uvařené rýžové koláčky (tteok) s pikantní chili omáčkou. Zde je recept na přípravu teokbokki s chilli omáčkou.

Ingredience:

200 g rýžových teokbokki koláčků

2 šálky vody

100 g jarní cibulky, nakrájené na menší kousky

100 g červené papriky, nakrájené na menší kousky

2 lžíce sójové omáčky

1 lžička cukru

1 lžička mletého česneku

1 lžička mletého zázvoru

1 lžička gochujang pasty

1 lžíce oleje na vaření

1 lžíce pražených sezamových semen (na ozdobení)

1 lžíce nasekané jarní cibulky

Postup:

Příprava teokbokki (koláčků):

Namočte teokbokki ve vodě po dobu asi 1 hodiny, dokud nezměknou.

Příprava omáčky:

Ve velké pánvi smíchejte sójovou omáčku, cukr, mletý česnek, mletý zázvor a gochujang pastu.

Vaření:

Na pánvi s olejem osmažte zelenou cibuli a červenou papriku asi 2-3 minuty, dokud nezměknou. Přidejte namočené topokki do omáčky a vařte na středním ohni asi 5-7 minut, až jsou koláčky měkké a omáčka prohřátá.

Servírování:

Teokbokki přendejte do mísy a posypte praženými sezamovými semínky a nasekanou jarní cibulkou.

 

Odeslat článek známému   Vytisknout

Produkty