Tteokbokki s chilli omáčkou
.png?vid=1&tid=33&r=H)
Tteokbokki s chilli omáčkou je oblíbený korejský pokrm, který kombinuje uvařené rýžové koláčky (tteok) s pikantní chili omáčkou. Zde je recept na přípravu teokbokki s chilli omáčkou.
Ingredience:
200 g rýžových teokbokki koláčků
2 šálky vody
100 g jarní cibulky, nakrájené na menší kousky
100 g červené papriky, nakrájené na menší kousky
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička cukru
1 lžička mletého česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička gochujang pasty
1 lžíce oleje na vaření
1 lžíce pražených sezamových semen (na ozdobení)
1 lžíce nasekané jarní cibulky
Postup:
Příprava teokbokki (koláčků):
Namočte teokbokki ve vodě po dobu asi 1 hodiny, dokud nezměknou.
Příprava omáčky:
Ve velké pánvi smíchejte sójovou omáčku, cukr, mletý česnek, mletý zázvor a gochujang pastu.
Vaření:
Na pánvi s olejem osmažte zelenou cibuli a červenou papriku asi 2-3 minuty, dokud nezměknou. Přidejte namočené topokki do omáčky a vařte na středním ohni asi 5-7 minut, až jsou koláčky měkké a omáčka prohřátá.
Servírování:
Teokbokki přendejte do mísy a posypte praženými sezamovými semínky a nasekanou jarní cibulkou.