Ramen - polévka
.png?vid=1&tid=33&r=H)
Víte jak skutečně doma připravit ramen polévku? Zapomeňte na nudné obědy -zde je recept, který vás zavede přímo do srdce korejské kuchyně. Ramen s masem, vajíčkem a klíčky je jedním z nejoblíbenějších pokrmů v Koreji a nyní máte možnost ho ochutnat i vy, přímo z pohodlí svého domova.
Tato jednoduchá a přesto lahodná polévka spojuje bohaté chutě instantního ramenu s čerstvým masem a vajíčkem, které dodají jídlu hloubku a sytost. Klíčky, ozdobené na vrcholu, přidávají křehkou texturu a nutriční hodnotu, která udělá z tohoto pokrmu opravdovou lahůdku a jako třešničku přiložíme plátek sušených řas!
Suroviny:
- 2 balení instantního ramenu
- 4 vajíčka
- 200 g hovězího nebo kuřecího masa, nakrájeného na tenké plátky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky sezamového oleje
- 1 strouček česneku, nasekaného
- hrstka klíčků (například fazolových, sójových nebo hráškových)
- špetka zelené cibulky nasekané na tenké proužky
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce oleje na smažení
Postup:
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a připravte vajíčka. Vařte je asi 6-7 minut pro středně tuhá vajíčka. Poté je opláchněte studenou vodou a oloupejte.
Mezitím ve stejném hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte instantní ramen. Vařte podle pokynů na obalu, obvykle asi 3-4 minuty.
Na pánvi ohřejte olej a osmahněte na něm hovězí nebo kuřecí maso dozlatova Přidejte namačkaný česnek, sójovou omáčku a sezamový olej. Promíchejte a chvíli provařte.
Do každé mísy rozdělte polévku a nudle. Přidejte smažené maso a zelené cibulky.
Položte vařená vajíčka na vrchol a ozdobte klíčky. Pokapejte jídlo sójovou omáčkou, přidejte sůl a pepř podle chuti a podávejte ihned.
Dobrou chuť!