Ramen - polévka

Ramen - polévka
 

Víte jak skutečně doma připravit ramen polévku? Zapomeňte na nudné obědy -zde je recept, který vás zavede přímo do srdce korejské kuchyně. Ramen s masem, vajíčkem a klíčky je jedním z nejoblíbenějších pokrmů v Koreji a nyní máte možnost ho ochutnat i vy, přímo z pohodlí svého domova.

Tato jednoduchá a přesto lahodná polévka spojuje bohaté chutě instantního ramenu s čerstvým masem a vajíčkem, které dodají jídlu hloubku a sytost. Klíčky, ozdobené na vrcholu, přidávají křehkou texturu a nutriční hodnotu, která udělá z tohoto pokrmu opravdovou lahůdku a jako třešničku přiložíme plátek sušených řas!

Suroviny:

  • 2 balení instantního ramenu
  • 4 vajíčka
  • 200 g hovězího nebo kuřecího masa, nakrájeného na tenké plátky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1 strouček česneku, nasekaného
  • hrstka klíčků (například fazolových, sójových nebo hráškových)
  • špetka zelené cibulky nasekané na tenké proužky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce oleje na smažení

 

Postup:

Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a připravte vajíčka. Vařte je asi 6-7 minut pro středně tuhá vajíčka. Poté je opláchněte studenou vodou a oloupejte.

Mezitím ve stejném hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte instantní ramen. Vařte podle pokynů na obalu, obvykle asi 3-4 minuty.

Na pánvi ohřejte olej a osmahněte na něm hovězí nebo kuřecí maso dozlatova Přidejte namačkaný česnek, sójovou omáčku a sezamový olej. Promíchejte a chvíli provařte.

Do každé mísy rozdělte polévku a nudle. Přidejte smažené maso a zelené cibulky.

Položte vařená vajíčka na vrchol a ozdobte klíčky. Pokapejte jídlo sójovou omáčkou, přidejte sůl a pepř podle chuti a podávejte ihned.

Dobrou chuť!

Odeslat článek známému   Vytisknout

Produkty