Míchané alkoholické nápoje s Yuzu

Míchané alkoholické nápoje s Yuzu
Míchané alkoholické nápoje s yuzu přinášejí do světa koktejlů svěží a exotický nádech. Yuzu, japonský citrus s unikátní chutí, která kombinuje prvky citronu, grapefruitu a mandarinky, dodává drinkům jedinečné aroma a komplexnost. Tento citrus se stal oblíbenou přísadou nejen v asijské kuchyni, ale i v moderní mixologii. Při přípravě koktejlů s yuzu čajem můžete očekávat osvěžující, sladko-kyselé tóny, které skvěle doplní různé druhy alkoholu od ginu a rumu až po whiskey a tequilu. Vyzkoušejte naše recepty a objevte nové chutě, které vás přenesou na exotický východ.

Yuzu Spritz

Ingredience:
- 2 lžíce yuzu čaje
- 50 ml ginu
- 100 ml toniku
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce medu (volitelně)
- Ledové kostky
- Plátky citronu a máta na ozdobu

Postup:
1. Do sklenice dejte yuzu čaj, gin, tonik a citronovou šťávu.
2. Přidejte med, pokud chcete, a dobře promíchejte.
3. Naplňte sklenici ledovými kostkami.
4. Ozdobte plátky citronu a mátou před podáváním.

Yuzu Ginger Mojito

Ingredience:
- 2 lžíce yuzu čaje
- 50 ml bílého rumu
- 1 lžíce čerstvého zázvoru nastrouhaného
- 1 lžíce třtinového cukru
- 150 ml sodovky
- Ledové kostky
- Máta a plátky citronu na ozdobu

Postup:
1. Do sklenice dejte yuzu čaj, bílý rum, zázvor a třtinový cukr.
2. Dobře promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.
3. Naplňte sklenici ledem a dolijte sodovkou.
4. Ozdobte mátou a plátky citronu.

Yuzu Whiskey Sour

Ingredience:
- 2 lžíce yuzu čaje
- 50 ml bourbonu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce sladící sirupu
- Ledové kostky
- Plátek citronu a třešeň na ozdobu

Postup:
1. Do shakeru dejte yuzu čaj, bourbon, citronovou šťávu a sirup.
2. Přidejte led a dobře protřepejte.
3. Přelijte do sklenice naplněné ledem.
4. Ozdobte plátkem citronu a třešní.

Yuzu Tequila Sunrise

Ingredience:
- 2 lžíce yuzu čaje
- 50 ml tequily
- 100 ml pomerančového džusu
- 1 lžíce grenadiny
- Ledové kostky
- Plátek pomeranče a třešeň na ozdobu

Postup:
1. Do sklenice dejte yuzu čaj, tequilu a pomerančový džus.
2. Přidejte ledové kostky.
3. Pomalu přidejte grenadinu, aby se usadila na dně.
4. Ozdobte plátkem pomeranče a třešní.

Odeslat článek známému   Vytisknout

Produkty