Kimchi polévka

Kimchi polévka

 

Kimchi polévka je tradiční korejský pokrm, který se připravuje s kimchi, které je kvašené zelí s kořeněním.

Tato polévka má výraznou a pikantní chuť a může být připravena s různými přídavky, jako jsou maso, tofu nebo ryby.

Zde je jednoduchý recept na kimchi polévku:

Suroviny:

2 šálky kimchi (starší, kvašené kimchi je ideální)

1 lžíce sezamového oleje

1 cibule, nasekaná na kolečka

3 stroužky česneku, nasekané na plátky

1 lžíce gochugaru

1 lžíce rybího nebo sojového oleje

8 šálků vody nebo vývaru (kuřecího nebo zeleninového)

1 lžíce cukru (nepovinné, podle preference)

1 lžička sójové omáčky (nepovinné, podle preference)

200 g hovězího masa nebo tofu (volitelně)

Zelenina podle vašeho výběru, jako jsou houby, sójové klíčky, bambusové plátky dle obliby

Nasekaná cibulka

Postup:

Pokud používáte hovězí maso, nakrájejte ho na tenké plátky a osolte a opepřete podle chuti.

V hrnci zahřejte olej na středním ohni a přidejte nakrájenou cibuli. Smažte cibuli, dokud nezměkne a nestane se sklovitou.

Přidejte nasekaný česnek a gochugaru (korejský červený paprikový prášek) a smažte asi minutu, dokud se začne uvolňovat aroma.

Přidejte kimchi a smažte ho spolu s kořeněnou směsí po dobu asi 5 minut, dokud kimchi nezměkne a nezačne vonět lákavě.

Pokud používáte hovězí maso, přidejte ho do hrnce a smažte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.

Přidejte vodu nebo vývar, cukr a sójovou omáčku (pokud používáte) a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte polévku vařit asi 15-20 minut, aby se všechny chutě spojily.

Pokud používáte tofu nebo další zeleninu, přidejte je a vařte ještě asi 5 minut, dokud nejsou měkké.

Podávejte horkou kimchi polévku ozdobenou cibulkou.

Odeslat článek známému   Vytisknout