Halloweenské kimchi placky

Halloweenské kimchi placky
Propojte tradiční korejské ingredience s podzimní halloweenskou dýní a vytvořte delikátní a lehce pikantní korejské dýňové placky s kimchi. 

Ingredience:

200 g dýně (uvařené a rozmačkané)

100 g kimchi (nasekané)

1 jarní cibulka (nasekaná)

1/2 cibule (nasekaná)

1 vejce

100 g hladké mouky

1 lžíce gochujang

1 lžíce sójové omáčky

1 lžíce sezamového oleje

Sůl a pepř podle chuti

Olej na smažení

Postup:

Uvařte dýni do měkka (můžete ji vařit nebo péct) a poté ji rozmačkejte na hladké pyré.

Nasekejte kimchi, jarní cibulku a klasickou cibuli na malé kousky. Kimchi přidejte do mísy spolu s dýňovým pyré.

Do mísy s dýní a kimchi přidejte vejce, mouku, nasekanou cibuli a jarní cibulku. Přidejte lžíci gochujangu (korejské chilli pasty), sójovou omáčku, sezamový olej a podle chuti osolte a opepřete. Vše důkladně promíchejte, až vznikne těsto na placky.

Rozpalte pánev a přidejte olej. Když je olej horký, nabírejte velkou lžící porce těsta a vytvarujte placky. Smažte na středním ohni z obou stran, dokud nejsou krásně zlatavé a křupavé.

Hotové placky podávejte teplé, posypané sezamovými semínky. Pro ještě větší chuť můžete přidat dip ze sójové omáčky, octa a gochugaru (korejské chilli vločky).

Dip:

2 lžíce sojové omáčky

1 lžíce rýžového octa

1 lžička gochugaru

1 lžička cukru

Špetka sezamových semínek

Všechny ingredience na dip smíchejte a podávejte k plackám.

 

Odeslat článek známému   Vytisknout

Produkty