Poke bowl
Ingredience:
200 g čerstvého masa -losos, tuňák, treska či grilované krevety nebo kuřecí prso, popř. tofu nasekané na menší kousky
1 avokádo, nakrájené na plátky
1/2 okurky, nakrájené na tenké plátky
1/2 manga, nakrájené na kostičky
1/4 červené cibule, nakrájená nadrobno
4 lžíce poke omáčky
2 lžíce majonézy
2 šálky vařené rýže (nejlépe japonská sushi rýže)
Křupavá cibulka, sezamová semínka a nasekaná jarní cibulka na ozdobu
Postup:
Ve velké míse smíchejte nakrájené maso s poke omáčkou. Nechte maso chvíli marinovat v omáčce.
Na spodní části každého servírovacího talíře rozprostřete vařenou rýži smíchanou s majonézou.
Na rýži rozložte nakrájené avokádo, mango, okurku a červenou cibuli.
Na vrch přidejte marinované maso či tofu spolu s poke omáčkou.
Na maso lžící přidejte majonézovou omáčku.
Posypeme křupavou cibulkou, sezamovými semínky a nasekanou jarní cibulkou pro extra texturu a chuť.
Pokrm můžete ještě zakapat trochou poke omáčky pro ještě intenzivnější chuť.
Hotovo! Máte připravený skvělý poke bowl s lahodnou kombinací poke omáčky a majonézy, který si můžete vychutnat.