Korejské BBQ

Korejské BBQ

Tento recept vám umožní vytvořit si doma autentické korejské BBQ s bohatou a chutnou marinádou. Přejeme dobrou chuť!

Suroviny:

500 g hovězího masa (nejlepší je roštěná, krkovička anebo vepřové plecko)

1 cibule (nakrájená na tenké plátky)

1 marináda dle zvoleného druhu masa

Kimchi, ssamjang pasta.

Nasekaná cibulka nebo pažitka na ozdobu (volitelné)

Rýže na přílohu.

Postup:

Příprava masa:

Hovězí nebo vepřové maso nakrájejte na tenké plátky, ideálně asi 1/4 palce tlusté.

Vložte nakrájené maso do misky s marinádou. Zakryjte a nechte marinovat v lednici nejméně 1 hodinu nebo přes noc, abyste dosáhli nejlepšího výsledku.

Grilování:

Předehřejte gril na střední až vysokou teplotu.

Jakmile je gril připravený, položte marinované kousky masa na gril. Grilujte maso zhruba 2-3 minuty na každé straně, dokud není dobře propečené a má zlatohnědou barvu.

Servírování:

Hotové kousky masa vyjměte z grilu a nechte je chvíli odpočinout.

Podávejte s přílohou, jako je rýže a kimchi.

Pokud chcete, ozdobte nasekanou cibulkou nebo pažitkou.

Naučte se tradiční způsob podávání:

Připravte si svůj vlastní wrap:

Položte kousek masa na list salátu nebo řapíkatého salátu, přidejte trochu Kimchi a ssamjang, zabalte do listu salátu a vychutnejte si jedinečnou chuť korejského BBQ!

Odeslat článek známému   Vytisknout