Korejské BBQ
.png?vid=1&tid=33&r=H)
Tento recept vám umožní vytvořit si doma autentické korejské BBQ s bohatou a chutnou marinádou. Přejeme dobrou chuť!
Suroviny:
500 g hovězího masa (nejlepší je roštěná, krkovička anebo vepřové plecko)
1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
1 marináda dle zvoleného druhu masa
Kimchi, ssamjang pasta.
Nasekaná cibulka nebo pažitka na ozdobu (volitelné)
Rýže na přílohu.
Postup:
Příprava masa:
Hovězí nebo vepřové maso nakrájejte na tenké plátky, ideálně asi 1/4 palce tlusté.
Vložte nakrájené maso do misky s marinádou. Zakryjte a nechte marinovat v lednici nejméně 1 hodinu nebo přes noc, abyste dosáhli nejlepšího výsledku.
Grilování:
Předehřejte gril na střední až vysokou teplotu.
Jakmile je gril připravený, položte marinované kousky masa na gril. Grilujte maso zhruba 2-3 minuty na každé straně, dokud není dobře propečené a má zlatohnědou barvu.
Servírování:
Hotové kousky masa vyjměte z grilu a nechte je chvíli odpočinout.
Podávejte s přílohou, jako je rýže a kimchi.
Pokud chcete, ozdobte nasekanou cibulkou nebo pažitkou.
Naučte se tradiční způsob podávání:
Připravte si svůj vlastní wrap:
Položte kousek masa na list salátu nebo řapíkatého salátu, přidejte trochu Kimchi a ssamjang, zabalte do listu salátu a vychutnejte si jedinečnou chuť korejského BBQ!